PrivacyPerfect behaalt ISO 27001-certificering voor databeveiliging

Jul 17, 2020 12:00:00 AM | ISO certification PrivacyPerfect behaalt ISO 27001-certificering voor databeveiliging

PrivacyPerfect, leverancier van privacy compliance-oplossingen, heeft de ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging behaald. Hiermee toont PrivacyPerfect aan dat het beschikt over een solide managementsysteem voor databeveiliging en dat ook de software-oplossingen voldoen aan de strengste normen voor databeveiliging en de privacywetgeving. 

PrivacyPerfect wil een bijdrage leveren aan een digitale wereld waarin mensen erop kunnen vertrouwen dat bedrijven en overheden hun persoonsgegevens op een veilige manier verwerken. Daarom helpt het organisaties met software-modules en advies om onder meer de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) na te leven. Met het behalen van de ISO 27001-certificering bewijst PrivacyPerfect dat databeveiliging een integraal onderdeel is van zijn bedrijfsvoering, producten en dienstverlening.

“Als leverancier van privacy compliance-oplossingen is een gedegen bescherming van persoonsgegevens de basis van de belofte die wij doen aan onze klanten. We zijn dan ook trots dat we deze certificering hebben behaald en hiermee kunnen aantonen dat we als organisatie volledig compliant zijn met de AVG”, zegt Nicoline Matser, CEO van PrivacyPerfect.

Onder de AVG hebben organisaties meer verantwoordelijkheid gekregen om aan te tonen dat zij de juiste organisatorische en technische maatregelen hebben genomen om aan de privacywetgeving te voldoen. Om deze zogenaamde verantwoordingsplicht goed in te vullen, is een organisatiebrede strategie voor gegevensbescherming onmisbaar. De oplossingen die PrivacyPerfect hiervoor biedt worden inmiddels door meer dan 2000 gebruikers wereldwijd ingezet. 

Kans om reputatie te versterken


“Logischerwijs heeft de AVG de focus op privacy en informatiebeveiliging vergroot”, zegt Matser. “We merken dat niet alleen het risico op een boete ervoor zorgt dat organisaties hier serieus mee bezig zijn. Misschien nog wel belangrijker is de reputatieschade die zij oplopen als duidelijk wordt dat zij niet voldoen aan de wetgeving of zich niet houden aan de verantwoordingsplicht. Het onzorgvuldig omgaan met privacy en persoonsgegevens kan een reputatie maken of breken. Organisaties die kunnen aantonen dat zij persoonsgegevens beschermen conform de privacywetgeving, hebben daarmee een kans hun reputatie te versterken en zich ook op dat punt te onderscheiden van hun concurrent.”